En gång i hans ungdom var det någon som sa; ”du ska jobba med det du brinner för”. Mattias Sjödin hade bilar som sitt största intresse och därför blev han mekaniker. I slutet av november började han på Bilfix.

Under sina cirka tio år i yrket har han mest jobbat på märkesverkstäder, men tycker egentligen det känns trevligare att jobba åt mekaniker än säljare. Han såg annonsen på Facebook och blev intresserad av att få vara en del av det familjära gänget.

– Jag fick en bra magkänsla direkt. Så som jag uppfattar Bilfix stämmer med mina egna värderingar. Vi ska göra ett bra jobb och kunden ska vara nöjd, säger Mattias, som numera kallas Matte, för att särskiljas från den Mattias som redan finns på arbetsplatsen.

Han ser fram emot att lära sig nya saker och jobba i fräscha lokaler med kompetenta kollegor. I tidigare tjänster har han jobbat brett, med kundkontakter, på lager och i verkstad. Nu blir det fullt fokus på mekandet, vilket känns skönt.

Privat går den mesta av tiden till familjen, som består av sambo och tre barn. De bor i Ärlandsbro utanför Härnösand, där Matte växt upp och sedan valt att stanna. Hjärtat klappar lite extra för sportbilar, gärna amerikanska eller japanska. Att köra en Cheva eller en Nissan av äldre modell gör att det blir en ”grej” av bilfärden.

Men när det blir dags för lyxfredag kommer han att välja tid med barnen.

– Då blir det en eftermiddag på badhuset tillsammans med dem. Det ser jag verkligen fram emot, säger Matte.