Nu när värmen utanför bilen äntligen börjar stiga så kommer behovet av att kyla kupén som ett brev på posten.

Vi har blivit vana att kunna reglera temperaturen och med dagens moderna bilar så är det många funktioner som samarbetar för att säkerställa en behaglig temperatur i bilens kupé. Temperaturen påverkar ju oss förare, till exempel värme gör oss stressade och höjer blodtrycket. Kyla däremot gör att blodcirkulationen minskar och syresättning av hjärnan blir sämre. Gemensamt blir att vi tar fel beslut.

Så fort temperaturen ute går över 20 grader, så märks det inne i bilen om klimatanläggningen fungerar eller ej. Ett enkelt test att göra är att ställa ner graderna till under 15 grader och låta bilen stå och gå. Senast efter fem minuter så skall temperaturen på luften som blåses ut i mitten på instrumentbrädan inte överstiga fem grader.

Efter att man konstaterat att ac:n inte kyler som den ska, bokar man tid hos ett företag som är certifierad för reparationer på AC. Anledningen till att man skall använda sig av ett certifierat företag, är att endast dessa företag har visat för ett kontrollorgan att man vet hur man skall ta hand om den miljöovänliga acgasen.

R134a som den heter, har en negativ påverkan på växthuseffekten. Det vill säga den gasen ökar på temperaturhöjningen av våran värld. Därför skall minsta möjliga onödiga utsläpp eftersträvas. Det blir ju definitivt följden om man gör en fyllning utan att kontrollera för läckage först. Vilket inte sker hos de oseriösa.

”Fyll din ac”- kit som finns på nätet är rent livsfarliga. Man har bytt ut gasen mot samma gas som finns i tändare. Jag vill inte ha den gasen ca 50cm från ansiktet vid en krock…

Man har ju bytt ut gasen för att klara sig runt gällande lagstiftning, men varken biltillverkaren eller vi som reparationsverkstad tar emot bilar som använt detta kit.  Våra ac maskiner sätts igen och följden blir att bilägaren blir betalningsskyldig för reparationen av maskinen. Så passa er för detta KIT.

acvred

Hos oss på Bilfix i Sundsvall AB gör vi alltid en efterkontroll efter att vi reparerat eller fyllt på ac-systemet.(utan extra kostnad).

Vi har också samarbete med försäkringsbolagen om eventuell skada täcks av försäkringen.

Med hopp om en varm sommar ute och lagom temperatur inne i bilen.

Bilfixarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s